Hvorfor JEG er aktiv på nettet og hvorfor DU også bør være det

A Simple Effect by Keld Bach (click image to enlarge)

Vi befinder os midt i den digitale tidsalder som startede for ca. 25 år siden. Flere og flere af de ting vi er vant til at bruge i dagligdagen bliver, eller er allerede blevet, digitaliseret. Det gælder bl.a. billeder, film, musik, nyheder og ikke mindst kommunikation. Om kort tid kan vi kun komme i kontakt med de offentlige myndigheder via internettet (computer, tablet eller smartphone), så vi kan lige så godt vænne os til at bruge disse redskaber først som sidst. Der er nemlig ingen vej uden om, hvis vi vil undgå at blive hægtet af samfundsudviklingen.

Internettet (også kaldet cyberspace, webben eller informationsmotorvejen) er stedet hvor det meste foregår. Nettet er en dynamisk størrelse der hele tiden vokser og udvikler sig i takt med brugernes aktivitet. Nye tjenester og smarte features bliver løbende tilføjet og for de flestes vedkommende er det blevet en helt naturlig ting at betale sine regninger, læse nyheder, sammenligne priser eller handle på nettet. Desuden finder vi her en guldgruppe af nyttige informationer om stort set alt mellem himmel og jord – og det i et omfang som selv de bedste biblioteker ikke kan matche.

En anden vigtig grund til at jeg er aktiv på nettet er, at det giver mig mulighed for at vise eller fortælle andre hvad jeg oplever, interesserer mig for, eller mener om aktuelle begivenheder. I tilgift giver det mig også mulighed for at følge med i hvad andre laver, oplever, mener o.s.v. Altså en meget nyttig form for flervejskommunikation. Dette er også grunden til at sociale netværk som Facebook, Twitter, Myspace, o.m.a. er blevet så populære de senere år. Folk har opdaget hvor hurtigt og nemt det er at holde kontakt med familie, venner og bekendte. Og som bekendt er god kommunikation nøglen til bedre forståelse mellem mennesker – og det har aldrig været nemmere end i dag.

En blog som denne har den fordel at man har fuld kontrol over udseendet, kan bestemme hvem der må skrive og kommentere, og endda hvem der kan læse den. Derved forhindres myndigheder og arbejdsgivere effektivt i at snage i vores privatliv. Kommentarsystemet giver desuden mulighed for at en dialog kan finde sted mellem én eller flere personer. At skrive et indlæg foregår på samme måde som i et almindeligt tekstbehandlingsprogram (fx Word). Teksten kan formateres efter behov og man kan indsætte links, fotos og videos. Man kan endda poste et indlæg direkte via mobiltelefonen fra et hvilket som helst sted i verden, hvad enten man står på toppen af Mount Everest, er på safari i Africa, eller blot nyder en stille sejltur på Gudenåen.

Jeg vil derfor endnu engang opfordre jer alle til at deltage på denne blog. Det er en unik mulighed for at dele jeres oplevelser, glæder, frustrationer, meninger og interesser med resten af familien. Som jeg skrev til Marianne i en mail:

    Vi bliver nødt til at bryde det nedarvede kommunikationsmønster fra vore forældre hvis vi skal undgå flere koks og misforståelser i fremtiden. Det er ikke nok blot at give en besked videre til nogle få i familien og så regne med at de informerer resten. Det går næsten altid galt!

Hvis I absolut ikke har tid eller lyst til selv at skrive bare engang imellem, kan I alternativt klikke på knappen i højre side hvor der står “Follow”. Så modtager du automatisk en email når nogen har skrevet et nyt indlæg på bloggen.

Kommentér venligst herunder, så jeg kan høre hvad I mener 🙂

This entry was posted in Internet & IT, Personal and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.