Børster du også tænder i rottegift?

Det gør de fleste, så vidt jeg ved, men lige siden debatten herhjemme engang i 70’erne vedrørende regeringens planer om at tilsætte fluor til drikkevandet, har jeg benyttet tandpasta uden tilsætning af dette giftige produkt. Heldigvis valgte regeringen dengang at lytte til kritikken og droppede forslaget, men mange børster stadig deres tænder i tandpasta tilsat fluor. Måske fordi de ikke læser det der står med småt på tuben. Eller måske fordi de er faldet for de massive propagandakampagner der i årevis har forsøgt at bilde os ind at fluor styrker tænderne og er gavnligt for tandsundheden.

Intet kunne være mindre sandt! Der er absolut intet videnskabeligt belæg for at fluor mindsker risikoen for huller i tænderne eller på anden måde gavner tandsundheden. Tværtimod er fluor et særdeles farligt giftigstof der ophobes i kroppen gennem hele vores levetid og er mange tusinde år om at forgå i naturen. Det ved enhver tandlæge udmærket, men bliver enten betalt af medicinalindustrien for alligevel at anbefale det, eller tør ikke gå imod den ‘vedtagne’ doktrin!

Historien bag fluor er denne, at Colgate-fabrikkerne i USA for omkring 100 år siden opdagede at stoffet calciumfluorid (CaF2) havde en gavnlig effekt på tænderne og derfor begyndte at tilsætte dette til tandpastaen. CaF2 er et harmløst mineral der også findes i drikkevandet og derfor ikke giver anledning til bekymring, men da aluminiumsindustrien (flyproduktion) på samme tid fik et stort problem med at skaffe sig af med det farlige biprodukt natriumfluorid (NaF), begyndte man at kigge sig om efter områder hvor dette eventuelt kunne anvendes. Da begge stoffer indeholder fluorid, faldt valget naturligt på Colgate, som efter lange forhandlinger og en stor pose penge, lod sig overtale til at lade NaF indgå med CaF2 i en ny kemisk formel, kaldet NaHF2 eller sodium fluoride. Dette produkt markedsføres herhjemme under den ‘neutrale’ betegnelse Fluor.

Det skal dog tilføjes at tandpasta kun indeholder meget små mængder fluor og at stoffet kun er farligt hvis man drikker eller spiser det, eller man eventuelt har et sår i munden hvor det kan komme i forbindelse med blodomløbet. Jeg havde engang en elev i skolen som kom ind i klassen efter et tandlægebesøg og gladeligt fortalte at han havde drukket hele sin fluorskylning fordi den smagte så godt. Et kvarter efter lå han på gulvet og vred sig med svære mavesmerter og jeg måtte tilkalde en ambulance!

Blandt EU-landene er det kun Irland der idag fluoriderer drikkevandet, men stoffet indgår på anden vis i en lang række produkter, inklusive madvarer. I koncentreret form som rottegift, i andre sammenhænge som pesticider og ukrudtsmidler, der med tiden trænger ned i vores drikkevand. Fluor anvendes desuden af medicinalindustrien i bl.a. psykofarmaka, fordi stoffet har en afdæmpende effekt på hjerneaktiviteten og således virker beroligende på psykiatriske patienter. Denne viden udnyttede både Stalin og Hitler på kynisk vis ved at tilsætte store mængder fluor til drikkevandet i fangelejrene i Sibirien og de jødiske ghettoer i Polen. Det amerikanske militær har ligeledes fluorideret drikkevandet i de større byer i alle de lande de har indvaderet siden Anden Verdenskrig, p.g.a. dets aggressionshæmmende effekt, hvorved befolkningen lettere kan kontrolleres.

I ca. halvdelen af de amerikanske stater tilsættes stadig fluor til drikkevandet, hvilket har givet forskerne en unik mulighed for at kunne sammenligne følgevirkningerne hos de respektive befolkninger. Undersøgelserne viser bl.a. at selv små mængder fluor over en længere periode er kræftfremkaldende, medfører knogleskørhed, svækker hukommelsen og indlæringsevnen, samt øger risikoen for demens (Alzheimers). Børn er særligt udsatte for disse følger fordi deres knogler, hjerne og nervesystem endnu ikke er færdigudviklet.

Det kan derfor undre at mange amerikanske stater stadig fluoriderer drikkevandet, men man skal huske på at den farmaceutiske lobby i USA er meget magtfuld og at en politiker der vover at sætte sig op imod Big Pharma ikke holder længe. På et senere tidspunkt vil jeg poste et interview med en amerikansk læge der er ekspert på dette område. Håber du vil bruge et øjeblik på meningsmålingen herunder.

This entry was posted in Culture & Society, Health & Medicine, Personal, Public Perception Management and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.